Υποτιτλισμοί των καλύτερων βίντεο του Youtube

 

 

πηγές από unickvj  ενάντια στη γιόγκα




unickvj

Ο καθηγητής Johannes Aagaard: «Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που ασκούν γιόγκα οδηγούνται εκεί όπου δεν είχαν πρόθεση να πάνε. Μεταβάλλονται σε ανθρώπους με νέες αξίες, εξινδουΐζονται, και αυτό δεν ήταν καθόλου η πρόθεσή τους» (επιβεβλημενη ελευθερια να τη πω ? )
26
Η ενωση γιόγκα στην Αμερική λέει ότι τα παιδιά κάτω των 16 ετών δεν πρέπει να κάνουν γιόγκα, διότι αυτή μπορεί να βλάψει το σώμα τους (ρωταω εγω αν ειναι αληθεια αυτο ? και αν ναι, γιατι αφου ειναι απλη γυμναστικη? )
27
Αναφέρουμε τη μελέτη δύο ψυχιάτρων στην Αμερική, οι οποίοι παρακολούθησαν για μία δεκαετία εκατοντάδες διαλογιζόμενους. Στη μελέτη αυτή με τίτλο «Ψυχιατρικές επιπλοκές της πρακτικής του διαλογισμού» αναπτύσσονται οι παθολογικές και άλλες παρενέργειες του διαλογισμού.
33 Επίσης, η Margaret Singer, που ήταν κλινική ψυχολόγος και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Berkley, κορυφαία ερευνήτρια στον τομέα της ψυχοσωματικής ιατρικής και εξειδικευμένη στις σέκτες, παρακολουθώντας πάνω από 70 άτομα που ασκούσαν διαλογισμό από  4-17 χρόνια, κατέγραψε κάποιες από τις βλάβες που παρουσίαζαν συχνά για πολλά έτη οι διαλογιζόμενοι: 35
απότομη διακοπή συνειδήσεως, προσβολές άγχους, δυσκολίες στη μνήμη, έλλειψη ορίων, ανάρμοστα και ασύνδετα συναισθηματικά ξεσπάσματα, μακροχρόνια συναισθηματική ισοπέδωση, τινάγματα μυών, σπασμούς, οπτικές ψευδαισθήσεις κ.α. Μεγάλο μέρος της συναφούς επιστημονικής έρευνας καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος που διαλογίζεται «διακινδυνεύει τη σωματική, διανοητική και πνευματική του υγεία».
36
Ανάμεσα στους κινδύνους που κρύβει η γιόγκα αναφέρονται και «η υπερβολική εσωστρέφεια, πνευματικός ηδονισμός, παλινδρόμηση... και συναισθηματική καθήλωση στον Γκουρού»
37
(ουδεν σχολιο)

Ο γκουρού Μουκτανάντα περιγράφει ως διαλογιστική εμπειρία του: «Ήμουν σε τρομακτική κατάσταση. Η αναπνοή μου άλλαξε, η κοιλιά μου γέμιζε με αέρα, όταν εισέπνεα η αναπνοή κρατιόταν μέσα μου. Το μυαλό μου είχε αρρωστήσει από το φόβο... αρχισα να βλέπω μικρά ανθρωπάκια και να παρακολουθώ την τρέλα μου. Το σώμα μου άρχισε να τινάζεται. Τώρα δεν ήμουν εγώ που διαλογιζόμουν. Ο διαλογισμός μού επιβαλλόταν... Έβλεπα το σώμα μου να καίγεται...» Μόλις τελείωσαν όλα ο Μουκτανάντα συμπέρανε ότι είχε φωτιστεί.
40 Πολλές παρόμοιες μαρτυρίες μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό που στη Δύση συχνά χαρακτηρίζεται ως «τρέλα, κατοχή από πνεύματα ή δαιμονοληψία» στην Ανατολή ορίζεται ως «φωτισμός».41 Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησαν πειραματιζόμενοι με την «αθώα» γιόγκα και κατέληξαν στην τρέλα και στο δαιμονισμό,42 σε επικοινωνίες με πνεύματα, που άλλοτε αναγνωρίζονται ως κακά, άλλοτε εκλαμβάνονται ως «θεοί» που «κατευθύνουν» τον οικοδεσπότη που τα «φιλοξενεί». Συχνά οι συνέπειες είναι τραγικές.



πηγές:
26. http://www.dci.dk/artikel=334 
27. http://www.navpress.com/EPubs/DisplayArticle/3/3.20.9.html 
28. http://www.ankerberg.org/Articles.newage/NA0902W2.html 
29. http://cana.userworld.com/cana_meditation.html 
30. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 395.
31. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 222-223.
32. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 390.
33. Epstein Mark & Lieff Jonathan, “Psychiatric Complications of Meditation Practice”, in “The Journal of Transpersonal Psychology“, vol. 13, no 2, 1981.
34. Η Margaret Thaler Singer (1921-2003) στην καριέρα της συμβούλευσε και πήρε συνεντεύξεις από 3.000 μέλη και πρώην μέλη σεκτών και τους συγγενείς και φίλους τους.
35. Singer Thaler Margaret, “Cults in Our Midst The Continuing Fight Against their Hidden Menace“, John Wiley, 2003, κεφ. 6.
36. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 396.
37. “Harper’s Εγκυκλοπαίδεια Μυστικιστικών και Παραφυσικών Εμπειριών”, ένθ. ανωτ., σελ. 101.
38. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ. στα κεφάλαια «Γιόγκα» και «Διαλογισμός» και στο αρχείο μας.
39. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 237.
40. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 393
41. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 397.
42. “Encyclopedia of NewAge Beliefs“, ένθ. ανωτ., σελ. 223.



 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------