Υποτιτλισμοί των καλύτερων βίντεο του Youtube

 

 

Βίντεο του Μαχαράτζι

 

Πρόκειται για Εσένα

2:55

Αυτόπτης Μάρτυρας της Ομορφιάς

3:42

Μια Κατάσταση Ύπαρξης

5:31

Ομιλία στο Χάρβαρντ

5:00

Ειρήνη του Νου

4:11

Μήνυμα προς τους Φυλακισμένους

9:19

Η Ζωή του Μαχαράτζι

4:19

Ανάβοντας τα Φώτα

6:52

Η Σωστή Ώρα

4:13

Κάτι Από Μέσα Σου

5:11

Μαχαράτζι, οι τεχνικές της "Γνώσης"

Αμερικανοί μαθητές του Μαχαράτζι διηγούνται τις τεχνικές διαλογισμού που τους δίδασκε και εκφράζουν μια αμφίθυμη στάση προς την οργάνωση του γνωστού πνευματικού δασκάλου. Με δικά μου σχόλια και υπότιτλους.
Η Μαριάνθη, θεατής τού βίντεο, σχολίασε:
"Οι τεχνικές που αναφέρονται σ' αυτό το βίντεο ότι δίνει ο Μαχαράτζι δεν είναι σωστές. Έχω πάρει τις τεχνικές από τον Μαχαράτζι προσωπικά και τις ξέρω. Τις εξασκώ για περισσότερο από 20 χρόνια. Από τότε έχω συμμετάσχει και σε αρκετές συνεδρίες όπου δείχνει ξανά τις τεχνικές αυτές ο ίδιος ο Μαχαράτζι, σε όσους ήδη τις έχουν, κάτι σαν επανάληψη (τις λένε Knowledge reviews). Και τις εξασκούμε μετά όλοι μαζί. Σε κάποιες τέτοιες συνεδρίες είμασταν πολλές χιλιάδες κόσμος.
Μπορώ λοιπόν να πω με σιγουριά ότι οι τεχνικές που δείχνονται στο βίντεο αυτό δεν έχουν καμία σχέση. Πιστεύω ότι εδώ έχει δουλέψει το «σπασμένο τηλέφωνο», δηλ. ότι ο άνθρωπος αυτός τις πήρε είτε από κάποιο «μαχάτμα» τότε που ο Μαχαράτζι ήταν πολύ μικρός είτε από κάποιον άλλον τότε στη δεκαετία του εβδομήντα.
Οι τεχνικές που δίνει ο Μαχαράτζι είναι πολύ απλές, τις ονομάζει Γνώση. Μιλάει σ' αυτό το βίντεο σχετικά http://video.maharaji.tv/view.php?id=1062 
Για να προετοιμαστεί κάποιος για να τις πάρει, έχει δημιουργήσει μια διαδικασία προετοιμασίας μέσα από μια σειρά DVD, τα Κλειδιά (βλ. http://www.theartoflife.gr/keys.php )"

11:00

Σας αρέσει το κουστούμι μου; (Μαχαράτζι)

Βίντεο με ομιλία του Μαχαράτζι με αστεία μέρη, και με διάφορες άλλες πληροφορίες για αυτόν.

12:47

Γιατί κλαίει η Πάρις Χίλτον;

Ένα μείγμα από διάφορα βίντεο που βρήκα για την Πάρις Χίλτον, φωτογραφίες, εικόνες και σχόλια, για να εκφράσω την αντίθεση μεταξύ πνευματικότητας και υλισμού. Ως κεντρικό σύμβολο χρησιμοποίησα το αρχαιοελληνικό κηρύκειο, το οποίο συνέδεσα με το σύστημα των τσάκρα και της κουνταλίνι, που χρησιμοποιεί η ινδική γιόγκα, και το χριστιανικό φωτοστέφανο.
Κεντρικό σημείο τού βίντεο είναι σχόλια τού Μαχαράτζι πάνω στο θέμα.
Συζητώ μαζί σας το βίντεο εδώ.

12:47

Η απάτη των θεολογικών ερμηνειών

Βίωσε την αλήθεια και φύγε από την πλάνη. Αυτό είναι όλο.

9:09